BİLSAM Logo
Haberler Prof. Dr. Ömer Dinçer (Söylesi ve Imza)

Prof. Dr. Ömer Dinçer (Söylesi ve Imza)

Prof. Dr. Ömer Dinçer konugumuz oldu. "Türkiyede Degisim Yapmak Neden Bu Kadar Zor" konulu söylesiden...
 Prof. Dr. Ömer Dinçer (Söylesi ve Imza)
Eklenme Tarihi : 14.03.2016
Okunma : 53

Milli Egitim Eski Bakani Prof. Dr. Ömer Dinçer’in katilimiyla düzenledigimiz  “ Türkiye’de Degisim Yapmak Neden Bu Kadar Zor” konulu söylesi ve imza programimiz yogun bir katilim ile gerçeklesti.  Program BILSAM Yönetim Kurulu Baskani Zekeriya Tav’in açilis konusmalariyla basladi.

 

Kisaca BILSAM ve çalismalari hakkinda bilgiler veren Tav, sözlerine söyle devam etti.

 

“Bugün burada Türkiye’ de degisim yapmak neden bu kadar zor, sorusunun cevabini aramaya basladigimizda zihin ve mekânsal konforumuzu bozacak arayislar içerisine girmeye baslamisiz demektir.  Her dönem bir sekilde varligini  devam ettirmeye çalisan statüko ve vesayet anlayisini derin muhalefetiyle ve mücadelesiyle karsi karsiya gelmisiz demektir. Bu zihin yapisi güçlü ve derin tarihsel geçmise sahip olmanin getirdigi tüm avantajlari kullanmakta geri kalmayacaktir. “

 

 “Kutsal devlet anlayisinin getirdigi güçlü tarihsel baglar kullanilarak, degisim ve dönüsümün önü kapatilmaya çalisilmaktadir. Tüm bu zorluklar, içerisinde toplumun gelisen ihtiyaçlarini karsilayabilecek modeller, reFormlar ve zihinsel devrimlere ihtiyaç vardir. Bu ancak çok yönlü degisim ve dönüsümü saglam iradesini kendisinde toplamayi becerebilen güçlü iradelerle ancak gerçeklesebilir.”

 

Moderatörlügünü BILSAM üyelerinden Hüseyin Sarigül’ün yaptigi söylesi, Sarigül’ün, Prof. Dr. Ömer Dinçer tarafindan kaleme alinan “Türkiye’de Degisim Yapmak Neden Bu Kadar Zor”  kitabi hakkinda kisaca bilgilendirme yapmasiyla basladi. Yazili ve sözlü sorularin alindigi program yaklasik olarak 2 saat sürdü.

 

Sözlerine, BILSAM’a ve katilimcilara tesekkür ederek baslayan Prof. Dr. Ömer Dinçer, “Malatya’ya gelmek benim içinde büyük bir onurdur, Malatya’ya her gelisimde çok verimli programlara katildim, bugün yapacagimiz programin da o yönde olacagini ümit ediyorum” dedi.

 

Hepimizin gözlemledigi ama onun üzerinden bir hayat dersi çikarmadigi bir benzetme yapmak istiyorum diyen Dinçer, “ Insan ilk dogarken belki farkindaysaniz çok yumusak ve esnektir. Ama ölürken kati ve serttir. Aslinda insanin hayati esneklikten katiliga dogru gider ve katilik ölümün yoldasidir. Buradan baktiginizda hem bir insan için hem de bir toplum için eger sabit duruyor ve hiç degismiyorsa o toplumun giderek ölüme dogru kosacagi anlamina gelir” dedi.

 

Metodolojik olarak degisimin kaçinilmaz oldugunu, degisim olmasa dünyanin duracagini, degisimin mutlaka bilgi ile olmasi gerektigini, sezgi ve tesadüfî degisimlerin sürdürülebilir olmadigini, bilgi sahibi olmanin yetmedigini bilginin mutlaka eyleme ve davranislara dönüstürülmesi gerektigini ve davranislarin sevgi ile yogrularak yapilmasi gerektigine vurgu yapti.

 

Dinçer, “Türkiye’de Degisim Yapmak Neden Bu Kadar Zor”sorusu üzerinden, Zihinsel degisim olmadan Türkiye’de degisimin zor olacagini, anayasa degismeden degisimin olamayacagini ve bu degisimler olmaz ise elde edilen demokratik kazanimlarin kaybolacagini aktardi.

 

Program sonunda Dinçer’e günün anisina, BILSAM üyelerinden Is Adami Basri Yasar tarafindan kayisi ve tablo takdim edildi. Program, Dinçer’in kitaplarini imzalamasiyla son buldu.

 

Dinçer ayrica, Malatya’daki STK temsilcileri ve BILSAM Egitim Yöneticileri PlatFormu üyeleri ile bir araya gelerek degisim ve egitim üzerine hasbihal etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bizimle sosyal ağlarda bağlantı kurun!