BİLSAM Logo
Haberler "İslam Ülkeleri ve Gelecek Perspektifleri"

"İslam Ülkeleri ve Gelecek Perspektifleri"

BILSAM tarafindan düzenlenen ?Geleneksel Kültür Kusagi Konferanslar Dizisi? nin bu haftaki konugu ?Islam Ülkeleri ve Gelecek Perspektifleri? konusuyla Prof.Dr.Hayri KIRBASOGLU idi. Malatya Il Özel Idare Salonu?nda düzenlenen konferans yogun bir katilimla gerçeklesti.
"İslam Ülkeleri ve Gelecek Perspektifleri"
Eklenme Tarihi : 10.12.2013
Okunma : 35


Katar’dan döndükten sonra ilahiyata sahip sekiz ilde yapacagi toplantilarin ilkini dinamik bir düsünce iklimine sahip Malatya’da BILSAM’in davetlisi olarak yapmaktan memnuniyet duydugunu ve Islami bir müzakere olarak niteledigi konusmasini  Prof.Dr. Hayri KIRBASOGLU Islam Dünyasi ifadesinin pratikte ne kadar gerçek oldugunu sorgulayip  Islam Dünyasi’ni siyasi,sosyo-kültürel ,uluslar arasi iliskiler  ve bilim-sanat ve kültürel gelismislik düzeyi açisindan degerlendirdigi  konferansina  söyle devam etti:

“21.Yüzyilda yasayan Müslümanlar olarak Islam Dünyasi’nin konumu hepimizin derdidir.Bu,hepimizin kardes olmasiyla alakali bir durum olmasindan ziyade gezegenimizin gelecegiyle ilgili bir meseledir.Müslümanin küresel düsünmesi artik bir mükellefiyet halini almistir.Müslümanlarin pasif olmasi bu gezegenin de sonunun gelmis olmasi demektir.Bati Medeniyeti’nin karsisinda hem teorik hem de pratik olarak durabilecek tek medeniyet Islam Medeniyeti’dir. Islam küresel bir olgu ve fenomen haline gelmistir.Bu  nedenle  müslümanin da küresel gerçekleri göz önüne alarak hareket etmesi gerekmektedir.








Bizimle sosyal ağlarda bağlantı kurun!