BİLSAM Logo
Haberler Kurtuba Akademi 2. Düzey Önkayitlari Basliyor

Kurtuba Akademi 2. Düzey Önkayitlari Basliyor

Kurtuba Akademi 2. Düzey ön kayitlari 2-8 Aralik 2013 tarihleri arasinda BILSAM?da yapilacaktir.
Kurtuba Akademi 2. Düzey Önkayitlari Basliyor
Eklenme Tarihi : 29.11.2013
Okunma : 58



 

 

 

Kurtuba Akademi 2. düzey ön kayitlari 2-8 Aralik 2013 tarihleri arasinda yapilacaktir. Kurtuba Akademi genel ve düzey tanimlari asagida yer almaktadir.

 

                                    KURTUBA AKADEMI GENEL TANITIM

 

            Kisilik sahibi, hosgörülü, içinde yasadigi toplumun degerleriyle barisik, ülkesini seven,

çagin gerektirdigi bilgi ve becerilerle donanmis bir neslin yetistirilmesini önemseyen BILSAM, gerek gençlere gerekse de yetiskinlere yönelik çok sayida proje baslatmistir. Bu projelerden biri de “KURTUBA AKADEMI”dir. Kurtuba Akademi, ilimizde sistematik bilgi üretimi ve paylasimi konusunda sivil toplum düzeyinde baslatilan önemli projelerden biridir. Kurtuba Akademi daha simdiden yüzlerce kisinin kayit yaptirarak katildigi ve istifade ettigi, hayat boyu ögrenmeye devam etmek isteyen insanlarimizla, belli konularda Formasyon sahibi insanlarimizin bir araya geldigi özgür bir platForma dönüsmüstür. Analitik düsünen, sosyal zekâ ve iletisim becerisi açisindan gelismis bir neslin yetismesini önemseyen BILSAM, yürütmekte oldugu bu çalismalarda;

  • Ne düsüneceklerinden çok nasil düsüneceklerini ögreten,
  • Bilgi ezberletmeden çok bilgiye giden yollari gösteren,
  • Cevap vermekten çok soru sorma yetisi kazandiran,
  • Pesin kabullenmeler yerine mevcut bilgi paradigmalarini sorgulayan,
  • Kisi ve olaylardan çok, olgular üzerine yogunlasmayi amaçlayan bir egitim yaklasimini esas almaktadir.

 

            Kurtuba Akademi çalismalari asagidaki asamalardan olusur.

 

  • Hazirlik Seminerleri               (Düzey I)
  • Temel Seminerler                  (Düzey II)
  • Ihtisas Çalismalari                  (Düzey III)
  • Akademik Çalismalari           (Düzey IV)

 
            Hazirlik Seminerleri (Düzey I)

 
            Giris Semineri olarak da adlandirilan hazirlik seminerleri güz (Ekim – Kasim) ve bahar (Mart – Nisan) olmak üzere iki dönem halinde gerçeklestirilmektedir. Her dönem 10-15 olmak üzere yilda toplam 20-30 konuda seminer çalismalari baslatilmistir. Her bir seminer, içerigine bagli olarak 6 ya da 8 hafta sürmektedir. Seminerlere okur-yazar olan ve 18 yasini doldurmus herkes katilabilmektedir. Her seminer dönemi sonunda, katilimcilara katilim belgesi verilmektedir. Bir kisi en fazla üç seminere kayit yaptirabilmektedir. Seminerlere katilim ücretsizdir.

 
            Temel Seminerler/ Düsünce ve Medeniyet Tarihi (Düzey II)

 
            Düzey II çalismalarina, en az alti hazirlik seminerine düzenli olarak katilmis, genel kültür düzeyi iyi, daha ileri çalismalara istekli ve yapilan mülakat/sinavdan basarili olmus kisiler davet edilmektedir. Düzey II çalismalarinda “Medeniyet Tarihi” ve “Düsünce Tarihi” seminerleri verilmektedir. Düzey I çalismalarinin aksine Düzey II ögrencileri derse aktif olarak katilmak, verilen okuma ve yazma ödevlerini yapmak gibi sorumluluklarla karsi karsiyadir. Bu çalisma 24 hafta sürmektedir. “Medeniyet Tarihi” ve “Düsünce Tarihi” olmak üzere haftada iki ders yapilmaktadir. Düzey II çalismalarina katilmaya hak kazanan katilimcilar, bu çalismalara baslamadan önce BILSAM’in amaç ve kurulus felsefesinin de degerlendirildigi “Sivil Toplum  ve Farkindalik” baslikli bir seminere davet edilmektedirler.

 
            Ihtisas çalismalari (Düzey III)

 
            Atölye çalismalari olarak da adlandirilan ihtisas çalismalari, Düzey II seminerlerine düzenli olarak katilmis ve daha ileri çalismalara istekli kisilerle gerçeklestirilmektedir. Atölye çalismalari, bir danisman sorumlulugunda daha az sayidaki gruplarla yapilmaktadir. Bu çalismalar, agirlikli olarak tartisma, müzakere etme, okuma-yazma ödevleri alma seklinde geçmektedir. Siir ve Yazi Atölyesi, Yöneticilik Atölyesi, Girisimcilik Atölyesi, Gazetecilik Atölyesi, Sosyoloji, Felsefe, Tarih ve Islam Ilimleri Okumalari bu çalismalarimizdan bazilaridir. Düzey III çalismalari programin içerigine bagli olarak ortalama 24-30 hafta sürmektedir.

 
            Akademik Çalismalar (Düzey IV) (Tez Hazirlama, Sunum Yapma)

 
            Akademik çalismalara Düzey I, II, III asamalarini basari ile tamamlamis ve daha ileri çalismalara istekli kisiler davet edilmektedir. Bu katilimcilara arastirmak ve her yil Ekim ya da Kasim ayinda gerçeklestirilen “Ulusal Ögrenci Sempozyumunda” sunmak üzere bir tez konusu verilmektedir. Tez konusunu ögrenci kendisi seçmektedir. En az 6 ay hazirlik süresi verilen ve bu çalismalar sirasinda yardimci olmak üzere kendisine bir danisman atanan katilimcinin yaptigi çalisma, en az üç kisiden olusan bir “Tez Degerlendirme Jürisi” tarafindan degerlendirilmekte ve basarili bulunmasi halinde bildiri olarak sempozyumda sunulmaktadir. Bu sempozyum bütün akademi mensuplari ve kamuoyunun katilimina açik olarak gerçeklestirilmektedir. Isteyen katilimcilar bu sempozyumda daha önce yaptiklari yüksek lisans ve doktora tezlerini ya da yaptiklari baska bir arastirmayi da sunabilmektedirler. Bu yönüyle sempozyum, akademi ögrencisi olsun ya da olmasin yaptigi

bir çalismayi sunmak isteyen herkese açiktir. Akademik çalismalara katilmaya hak kazanan ögrenciler sekiz hafta süren ve tez hazirlama, kaynak gösterme, arastirma yapma, sunum yapma, literatür tarama, makale yazma vs. konulari kapsayan bir “Akademik Destek Programina” tabi tutulmaktadirlar. Akademik çalismalarin temel amaci, Kurtuba Akademi egitim sürecinin bir ürünle sonuçlanmasini saglamak, yapilan arastirmalari kamuoyu ve entelektüel çevrelerle paylasmak ve katilimcilara sistemli okuma, arastirma yapma, analitik düsünme, bildiri hazirlama, kitle önünde konusma ve etkili sunum yapma teknikleri konularinda Formasyon kazandirmaktir.

 

             Kurtuba Akademi Genel Ilke ve Kurallari

 

  • Kurtuba Akademide bütün egitim süreçlerine katilim ücretsizdir.
  • Bütün seminer ve atölye çalismalarinda devam zorunlulugu %70’dir.
  • Çalismalara 18 yasini doldurmus herkes katilabilmektedir. Bunun yani sira velilerinden yazili “olur” almak sartiyla 18 yasindan küçükler de çalismalara devam edebilmektedirler.  
  • Her dönem en fazla 3 seminere kayit yaptirilabilmektedir. 
  • Kurtuba Akademide belirlenen süreçlerin tamamini basari ile tamamlayanlara diploma, ara kademelerde ayrilanlara ise katildigi alanla ilgili olarak katilim belgesi verilmektedir.
  • Kurtuba Akademide diploma alma sarti; en az alti hazirlik semineri ve iki temel seminer almak, iki atölye çalismasina katilmak, bir tez hazirlamak, sempozyumda bir bildiri sunmak ve ilgili süreçlerde okunmasi gereken kitaplari okumaktir.  Bu süreç ortalama üç yilda tamamlanmaktadir. Birinci yil iki dönem halinde hazirlik seminerleri, ikinci yil temel seminerler, üçüncü yil ise ihtisas çalismalari ile akademik çalismalar gerçeklestirilmektedir.  
  • Akademiden mezun olan ve diploma alan ögrenciler, BILSAM tarafindan, kitap, makale ve siir yazmak, Kurtuba Akademide seminer çalismalari yürütmek, proje koordinatörlügü üstlenmek, üniversitelerde lisans ya da lisansüstü egitime yönlenmek, yurt disina gitmek gibi alanlarda tesvik edilmekte, alanlariyla ilgili kisi, kurum ve çevrelerle tanismalari saglanmakta, daha ileri çalismalar yapmak isteyenlere ise burs saglanmakta ya da imkânlar ölçüsünde istihdam edilmektedir.
  • Akademi egitim sürecinde, ögrenciler tarafindan üretilen kitap, makale, tez, siir vs. ürünler BILSAM Yayinlari, Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi ya da panel, konferans, sempozyum vb. platFormlara konusmaci olarak davet edilmek suretiyle degerlendirilmektedir.

 

                ÖNEMLI NOT: Kurtuba Akademi’nin 2. Düzeyi için ön kayitlarimiz baslamistir.  Kayitlar 2-8 Aralik 2013 tarihleri arasinda yapilacaktir.


Bizimle sosyal ağlarda bağlantı kurun!